Καλές γιορτές με ασφάλεια!

Καλές γιορτές με ασφάλεια!

Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου έχει φτάσει και ο στολισμός του σπιτιού χαροποιεί μικρούς και μεγάλους!

Πρέπει ωστόσο να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό για να απολαύσουμε με ασφάλεια τις γιορτές, χωρίς ατυχήματα. Διαβάστε μερικές συμβουλές για να σιγουρευτείτε ότι χριστουγεννιάτικος φωτισμός θα δώσει μόνο χαρά!

 

Αρχικά προσέχετε να μην υπερφορτώνετε τα πολύμπριζα. Υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος και το ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Τοποθετήστε μια ή δύο πρίζες και ελέγξτε ότι το πολύμπριζο λειτουργεί σωστά.


Πριν τοποθετήσετε τα φωτάκια, κάντε έναν έλεγχο, έστω κι αν τα έχετε μόλις αγοράσει. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν χαλαρές ενώσεις, γυμνά εκτεθειμένα καλώδια με ελεύθερα σύρματα και χαλασμένες πρίζες.

 

Αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά, σιγουρευείτε ότι δεν έχετε αφήσει τίποτε εκτεθειμένο σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα. Τα παιδιά χαίρονται με τον στολισμό αλλά δεν αναγνωρίζουν το κίνδυνο.

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ηλεκτρικά φωτάκια σε μεταλλικά δέντρα. Αν υπάρχουν ελαττωματικά φώτα ή καλωδιώσεις, το δέντρο μπορεί να φορτιστεί και κάποιο άτομο που θα ακουμπήσει στα κλαδιά του μπορεί να πάθει ηλεκτροπληξία.

 

Αν στολίσετε σε εξωτερικό χώρο, σιγουρευτείτε ότι τα φωτάκια είναι ειδικά κατασκευασμένα για εξωτερικούς χώρους και τα καλώδια δεν είναι εκτεθειμένα σε φυσικά φαινόμενα.

Όταν απουσιάζετε από το σπίτι, αποσυνδέστε τα φωτάκια, για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος και πυρκαγιάς. Ομοίως και κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν κοιμηθείτε, καθότι σε περίπτωση βραχυκυκλώματος δεν θα γίνει άμεσα αντιληπτός ο κίνδυνος.

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές, με υγεία και ασφάλεια και είμαστε πάντοτε εδώ για να σας βοηθήσουμε και να σας εξυπηρετήσουμε!

 

Χρόνια πολλά!

Back to top