Συμβουλές για να προστατέψετε το εξωτερικό σύστημα ασφαλείας σας.

Συμβουλές για να προστατέψετε το εξωτερικό σύστημα ασφαλείας σας.

Το υπαίθριο σύστημα ασφαλείας, όπως οι κάμερες παρακολούθησης περιμετρικά της ιδιοκτησίας σας, αποτελεί μια σημαντική επένδυση για εσάς και την ασφάλειά σας.

Με την εγκατάστασή του, δεν αποτρέπετε μόνο τους επίδοξους εισβολείς αλλά αποκτάτε τη δυνατότητα να τσεκάρετε διαρκώς τη δραστηριότητα έξω από την ιδιοκτησία σας, ακόμα κι όταν δεν βρίσκεστε εκεί.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως τα αυτά τα συστήματα ασφαλείας βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης και σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Και αυτό θα μπορούσε είτε να μειώσει τις επιδόσεις τους ή να τα βγάλει εκτός λειτουργίας. 

Για να μπορέσετε λοιπόν να πετύχετε την καλύτερη δυνατή απόδοση του συστήματός σας, ακολουθήστε μερικές συμβουλές και προστατέψτε το από τους εξωτερικούς παράγοντες.

Ήλιος και Υψηλές Θερμοκρασίες

Η ζέστη κατά τη διάρκεια του μακριού καλοκαιριού στην Κύπρο γίνεται αφόρητη για τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας, που είναι διαρκώς εκτεθειμένες. Μάλιστα, σε περίπτωση εξαιρετικά θερμών καιρικών συνθηκών, τα πλαστικά και μεταλλικά στοιχεία του υπαίθριου συστήματος ασφαλείας ενδέχεται να υποστούν ζημιά και, μοιραία, να μην έχουν την επιθυμητή διάρκεια ζωής.

Καλό λοιπόν είναι το σύστημα να προστατεύεται από την υπερβολική ζέστη, εγκαταστώντας τα εξαρτήματα στη σκιά ή τοποθετώντας ένα πρόσθετο προστατευτικό περίβλημα.

Νερό

Ο συνδυασμός νερού με τον ηλεκτρισμό δεν έχει καλά αποτελέσματα, καθώς οι συναγερμοί και οι κάμερες κινδυνεύουν από βραχυκύκλωμα. Επιπλέον, η συνεχής βροχή ή οι μεγάλες σε διάρκεια ψυχρές καιρικές συνθήκες, μπορεί να οδηγήσουν σε πρόκληση υγρασίας μέσα στους συναγερμούς και τις κάμερες, η οποία μπορεί να επηρεάσει τόσο την εικόνα που θα παράγει η κάμερα όσο και την καλωδίωση του εξοπλισμού.  

Για να αποτρέψετε τις επιβλαβείς συνέπειες του νερού στο εξωτερικό σύστημα ασφαλείας του σπιτιού σας, είναι πραγματικά σημαντικό να προσέξετε το σημείο που θα τοποθετήσετε το κάθε στοιχείο. Η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας κάτω από υπόστεγα μπορεί να τις προστατεύσει. Όσο για την υγρασία, λίγη σιλικόνη μπορεί να διατηρήσει στεγνά τα ηλεκτρικά εξαρτήματα του συναγερμού. Επίσης, μην συνδέσετε κάμερες ασφαλείας και άλλα εξαρτήματα του εξωτερικού συστήματος σε μεταλλικούς πόλους, καθώς με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να προσελκύσουν αστραπές κατά τη διάρκεια μιας ξαφνικής καταιγίδας.  

Αέρας

Υγρός ή ξηρός, ζεστός ή κρύος, ένας ισχυρός άνεμος θα μπορούσε να εντείνει τις βλαβερές συνέπειες των καιρικών συνθηκών στον εξοπλισμό ασφαλείας. Σε μια θυελλώδη αλλά ξηρή μέρα, για παράδειγμα, οι κάμερες και οι συναγερμοί θα μπορούσαν εύκολα να φθαρούν από τον άνεμο και τη σκόνη. Κατά τη διάρκεια βροχερών ημερών, μια ισχυρή ριπή ανέμου θα μπορούσε να ωθήσει υγρό στο εσωτερικό του εξοπλισμού ασφαλείας, προκαλώντας πιθανό βραχυκύκλωμα.

Για τον σκοπό αυτό, αν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε ένα εξωτερικό σύστημα ασφαλείας γύρω από το σπίτι σας, φροντίστε να τοποθετήσετε όλα τα εξαρτήματα του συστήματος σε σημεία που θα είναι προστατευμένα από τον άνεμο, όπως κάτω από ένα υπόστεγο.

Σκόνη

Ένα αεράκι μπορεί εύκολα να σηκώσει τη σκόνη και την άμμο και να την κατευθύνει στις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας σας. Γι΄αυτό απαιτείται τακτικός καθαρισμός με μαλακό πανί, ενώ μια καλή ιδέα για να απομακρύνεται τυχόν έντομα είναι η χρήση εντομοαπωθητικού για την κάλυψη των καμερών από μύγες, αράχνες και κουνούπια.  

Μεταλλικά αντικείμενα

Τα μεταλλικά αντικείμενα δεν συγκαταλέγονται στα απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα αλλά είναι εργαλεία των ληστών για να κλέψουν ή να καταστρέψουν τις κάμερες και το εξωτερικό σύστημα συναγερμού και να καλύψουν τα ίχνη τους.

Για να τα προστατέψετε από τους επίδοξους εισβολείς, μπορείτε είτε να επενδύσετε σε ένα προστατευτικό περίβλημα/κιβώτιο ή να τα εγκαταστήσετε σε σημείο όπου θα είναι πιο δύσκολο να έχουν πρόσβαση οι παραβάτες. 

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί θα σας βοηθήσουν να τοποθετήσετε έξυπνα και στα σωστά σημεία το εξωτερικό σύστημα ασφαλείας σας και θα προνοήσουν ώστε να αποδώσει στα μέγιστα και να δουλεύει ρολόι! 

 

Στην Texdesigns εκτός από την εξαιρετική μελέτη και εγκατάσταση, βρισκόμαστε πάντοτε δίπλα σας για να σας βοηθήσουμε σε κάθε πιθανή βλάβη ή δυσλειτουργία του συστήματος ασφαλείας.

Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε!

Back to top