Γνωρίστε τα Πλεονεκτήματα των Οπτικών Ινών

Γνωρίστε τα Πλεονεκτήματα των Οπτικών Ινών

Είναι πλέον απαραίτητα σε κάθε σπίτι και σε κάθε επιχείρηση γιατί επιταχύνουν κάθε εργασία που θέλουμε να κάνουμε μέσω διαδικτύου! Οι οπτικές ίνες είναι μέσα στη ζωή μας πλέον για να την διευκολύνουν και να την φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον. 

Εμείς συγκεντρώσαμε τα πλεονεκτήματα των οπτικών ινών και σας τα παρουσιάζουμε! 

Ομολογουμένως οι οπτικές ίνες έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα παρά μειονεκτήματα και εξασφαλίζουν συναρπαστικές ταχύτητες χωρίς απώλειες και κολλήματα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα οπτικών ινών:

  • Μεταφέρουν παράλληλα πολύ μεγαλύτερο όγκο δεδομένων σε σχέση με το χάλκινο καλώδιο και η μεταφορά των δεδομένων γίνεται γρηγορότερα.
  • Έχουν πολύ μεγάλη αντοχή στο χρόνο και είναι αξιόπιστα.
  • Δεν υπάρχουν απώλειες δεδομένων όσος κι αν είναι ο όγκος ή η απόσταση ενώ τα δεδομένα είναι λιγότερο ευάλωτα σε παρεμβολές.
  • Οι οπτικές ίνες είναι πολύ πιο λεπτές και ελαφρύτερες από το χάλκινο καλώδιο.
  • Οι οπτικές ίνες μεταδίδουν τα δεδομένα ψηφιακά και αυτό μεταφράζεται σε πιο γρήγορη κωδικοποίηση – αποκωδικοποίηση δεδομένων, σχεδόν καθόλου απώλειες δεδομένων.

Ποια τα πλεονεκτήματα των οπτικών ινών σε σχέση με το “Κλασικό Internet”:

Η βασική διαφορά μεταξύ των ινών και του DSL είναι πως οι πρώτες μεταδίδουν δεδομένα με ταχύτητα φωτός, ενώ το δεύτερο ταξιδεύει μέσα από τον ηλεκτρισμό. Συνεπώς, η πρώτη σύνδεση είναι ταχύτερη, σχεδόν 100 φορές παραπάνω!

Άλλα πλεονεκτήματα είναι:

  • Uploading and downloading με μεγαλύτερη ταχύτητα και χωρίς καθυστέρηση.
  • Έχουν μικρότερη κατανάλωση ενέργειας άρα είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον.
  • Επιτρέπουν την πραγματοποίηση πολλών εργασιών μαζί, χωρίς απώλειες δεδομένων, όπως σε περιπτώσεις gaming, streaming ή videoconferencing.
  • Δεν επιτρέπουν καθόλου καθυστερήσεις (latency)

Υπάρχουν και μερικά μειονεκτήματα αλλά είναι ελάχιστα μπροστά στα πλεονεκτήματα που προσφέρουν: 

-Είναι πιο ακριβές και δύσκολες στην εγκατάσταση.

-Είναι πιο εύθραυστες και επειδή δεν λυγίζουν πολύ πρέπει να τις εγκαθιστούμε με ελαφριά κλίση, γιατί αλλιώς θα υπάρχουν απώλειες.

Στην TexDesigns είμαστε πολύ περήφανοι που πλέον έχουμε αποκτήσει την τεχνογνωσία των οπτικών ινών! Και έτσι μπορούμε να διεκπεραιώσουμε κάθε εργασία που αφορά αυτό το κομμάτι.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για όλα όσα προσφέρουμε, με τον επαγγελματισμό που μας διακατέχει!

Back to top