Πυρασφάλεια Σπιτιού Προστατεψτε τη ζωή και την περιουσία σας

Πυρασφάλεια Σπιτιού Προστατεψτε τη ζωή και την περιουσία σας

Μια μικρή εστία φωτιάς μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί σε όλεθρο με  καταστροφικές συνέπειες. Η φωτιά είναι επικίνδυνη, αυτό είναι γνωστό. Αυξήστε την πυροπροστασία του σπιτιού σας ακολουθώντας μερικές βασικές συμβουλές, οι οποίες μπορούν να αποβούν καθοριστικές σε μια έκτακτη ανάγκη, όπως αυτή την φωτιάς και προστατέψτε τη σωματική σας ακεραιότητα και την ακεραιότητα του σπιτιού σας. 

Τοποθέτηση συστήματος πυρασφάλειας

Ένα τέτοιο σύστημα προσφέρει ολοκληρωμένη πυρασφάλεια. Υπάρχουν συστήματα που αποτελούνται από διαφορετικά μέρη και τα οποία έχουν διάφορες λειτουργίες: από ανίχνευση φωτιάς και την άμεση ειδοποίηση που στέλνουν στο κινητό σας, μέχρι και την αυτόματη πυρόσβεση. Ένα σύστημα πυρασφάλειας μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να μην έρθετε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις. Το σύστημα πυρασφάλειας για οικιακή χρήση είναι πολύ χρήσιμο και μπορεί να λειτουργήσει ακόμα κι αν εσείς απουσιάζετε από το σπίτι. Όσο για το κόστος του, αν αναλογιστείτε την προστασία που προσφέρει από μια μεγάλη καταστροφή, ίσως το κόστος να είναι πολύ μικρό.

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σχεδιάσουμε μαζί ένα σύστημα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας. 

Ανιχνευτές Καπνού

Είναι αξιόπιστοι και αν τοποθετηθούν σε επίμαχα σημεία του σπιτιού, ειδοποιούν άμεσα. Μόλις ανιχνεύσουν καπνό, υγραέριο ή μονοξείδιο του άνθρακα χτυπούν με δυνατή ένταση και σας προειδοποιούν για τον κίνδυνο. Επειδή λειτουργούν με μπαταρία, καλό είναι να ελέγχονται συχνά.

Τοποθέτηση φορητών πυροσβεστήρων σε διάφορα σημεία του σπιτιού

Ένας φορητός πυροσβεστήρας δεν είναι υποχρεωτικός σε ένα σπίτι αλλά ίσως είναι σωτήριος. Τοποθετήστε τον σε σημεία που είναι πιο επίφοβα, όπως κοντά στην κουζίνα ή στο λεβητοστάσιο. Είναι σημαντικό να τον συντηρείτε και να ελέγχετε την πίεσή του, έτσι ώστε αν τον χρησιμοποιήσετε να λειτουργήσει σωστά.

Επιλογή πυράντοχων υλικών

Σήμερα τα πυρίμαχα υλικά που μπορείτε να επιλέξετε όταν κατασκευάζετε το σπίτι σας είναι αρκετά και μπορούν να σας προστατεύσουν από μια πιθανή πυρκαγιά. Οι πυράντοχες πόρτες για παράδειγμα, δεν εξασφαλίζουν σταθερή πυρασφάλεια αλλά καθυστερούν πολύ την εξάπλωση της φωτιάς στο σπίτι, μέχρι να καταφτάσει η πυροσβεστική υπηρεσία. 

Μην ξεχνάτε ποτέ τους βασικούς κανόνες ασφαλείας σε περίπτωση φωτιάς

Αρχικά πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να μην πανικοβληθείτε. Αν έχετε οργανώσει ένα σχέδιο διαφυγής, καλό είναι να το θέσετε σε εφαρμογή. Όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει να γνωρίζουν το τηλέφωνο έκτακτων αναγκών, 112. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε και τα ολοκληρωμένα οικιακά και επαγγελματικά συστήματα πυρασφάλειας που διαθέτουμε, επικοινωνήστε μαζί μας στο 22 253595 και θα σχεδιάσουμε ένα σύστημα προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και στον προϋπολογισμό σας.

 

Back to top