Αυτοματισμοί-Smart Home: Κάντε το σπίτι σας έξυπνο και απολαύστε τα οφέλη!

Αυτοματισμοί-Smart Home: Κάντε το σπίτι σας έξυπνο και απολαύστε τα οφέλη!

Η έξυπνη λειτουργία του σπιτιού σας μπορεί να είναι αναπόφευκτη!

Λίγα χρόνια πίσω, το μέσο νοικοκυριό της Κύπρου είχε ελάχιστες “έξυπνες” συσκευές. Σήμερα σχεδόν όλες οι συσκευές και οι αυτοματισμοί, γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού -από το κινητό σας.

Οι οικιακές συσκευές γίνονται «έξυπνες» μέσω σύνδεσης στο Διαδίκτυο ή μέσω σύνδεσης σε άλλες έξυπνες συσκευές μέσω Wi-Fi. Ένα έξυπνο σπίτι μπορεί να έχει πολλά ή λίγα από αυτά τα gadget. Με κάθε ένα που προσθέτετε, το σπίτι σας συνδέεται περισσότερο.

Τα οφέλη είναι πολλά κι εδώ θα αριθμίσουμε μόνο μερικά!


Οικιακός αυτοματισμός

Ψυχαγωγία

Τα έξυπνα οικιακά gadget που σχετίζονται με τη μουσική και την τηλεόραση είναι δημοφιλή σημεία εκκίνησης. Μπορείτε να ομαδοποιήσετε τα έξυπνα ηχεία και τα ηχεία Wi-Fi μαζί ή να τα χρησιμοποιήσετε μεμονωμένα – ένα έξυπνο ηχείο έχει ενσωματωμένο έναν βοηθό, ενώ ένα συνδεδεμένο ηχείο μπορεί να ελεγχθεί από μια εφαρμογή ή έναν έξυπνο βοηθό μέσω του Wi-Fi σας.
Επιλέξτε μουσική, αναπαραγωγή, παύση, διακοπή ή παράλειψη κομματιών μέσω του τηλεφώνου ή των φωνητικών εντολών σας.
Πολλές τηλεοράσεις πλέον διαθέτουν ενσωματωμένες έξυπνες λειτουργίες. 

Λευκές συσκευές

Οι νέες συσκευές γίνονται έξυπνες συνεχώς. Ψυγεία, φούρνοι, πλυντήρια ρούχων, ακόμη και φούρνοι μικροκυμάτων έχουν ενταχθεί στη μάχη με με το πάτημα ενός κουμπιού από το κινητό σας.
Τα έξυπνα ψυγεία διαθέτουν οθόνη αφής συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο στο μπροστινό μέρος και μερικά περιλαμβάνουν εσωτερικές κάμερες για να απαντήσουν στο αιώνιο αίνιγμα «έχουμε γάλα στο σπίτι;».

Οι έξυπνοι διακόπτες σάς επιτρέπουν να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε τις συσκευές με φωνητικές εντολές ή από το τηλέφωνό σας. Μπορείτε να ελέγξετε ότι δεν αφήσατε το σίδερο αναμένο όταν φεύγετε από το σπίτι. Εάν το κάνατε, μπορείτε να το απενεργοποιήστε μέσω του κινητού σας.


Έλεγχος φωτισμού και θερμοκρασίας
Τα έξυπνα φώτα μπορούν να ανάβουν και να σβήνουν, να χαμηλώνουν και μερικά να αλλάζουν χρώμα μέσω μιας εφαρμογής ή ενός έξυπνου βοηθού. Μπορείτε να προγραμματίσετε τα περισσότερα για να προσομοιώνουν ένα γεμάτο από κόσμο σπίτι ακόμα και όταν λείπετε.

Μπορείτε με τον ίδιο εύκολο τρόπο να ανάψετε τον θερμοσίφωνα, τη θέρμανση ή τον κλιματισμό και μόλις μπείτε στο σπίτι να έχετε ζεστό νερό για μπάνιο, μια ζεστή ατμόσφαιρα τον χειμώνα ή ένα δροσερό περιβάλλον το καλοκαίρι!

Ασφάλεια σπιτιού
Οι έξυπνες κάμερες συνδέονται στο δίκτυο Wi-Fi και ελέγχονται μέσω εφαρμογής ή φωνής.
Βλέπετε τα πάντα και νιώθετε απόλυτα ασφαλείς! Το ίδιο συμβαίνει και με άλλους αυτοματισμούς, όπως το γκαράζ, τα παραθυρόφυλλα κτλ.

Βιωσιμότητα
Ορισμένες συσκευές παρακολουθούν τη χρήση ενέργειας και νερού, ώστε να μπορείτε να μάθετε πώς να περιορίσετε και να βοηθήσετε το περιβάλλον.


Απομακρυσμένη πρόσβαση
Σε ένα έξυπνο σπίτι, μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα από οπουδήποτε, αρκεί να έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο!

Προσβασιμότητα σε άτομα με περιορισμένες ικανότητες
Οι οικιακοί αυτοματισμοί και οι φωνητικές εντολές έχουν ανοίξει έναν κόσμο επιλογών προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία. Μπορείτε να ελέγξετε τηλεοράσεις, μουσική και να ξεκλειδώσετε την μπροστινή πόρτα μέσω φωνητικών εντολών χωρίς να χρειάζεται να σηκωθείτε. Και όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε με μια κινητή συσκευή ή ένα tablet εάν δεν μπορείτε να μιλήσετε.

Η τεχνολογία είναι εδώ και κάνει τη ζωή μας καλύτερη και σαφώς ευκολότερη!
Εσείς αρκεστείτε στο να επιλέξετε μια εταιρεία με εμπειρία στην εγκατάσταση αυτοματισμών, όπως είναι η Texdesigns και να απολαύσετε τα οφέλη του έξυπνου σπιτιού σας!

Καλέστε μας για να συζητήσουμε μαζί τις ανάγκες σας και να δημιουργήσουμε αυτό που σας ικανοποιεί, πάντοτε στον προϋπολογισμό σας και με τη σιγουριά ενός αξιόπιστου after sale service.

Back to top