Ασύρματες και ενσύρματες κάμερες ασφαλείας: Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους

Ασύρματες και ενσύρματες κάμερες ασφαλείας: Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους

-Εάν η ιδιοκτησία σας είναι μεγάλη σε έκταση, τότε συνιστάται μια ενσύρματη λύση, μιας και θα χρειαστεί να τοποθετήσετε πολλές κάμερες, χωρίς υπερβολική επέκταση του δικτύου σας. 

-Επίσης, ένα τέτοιο ενσύρματο σύστημα είναι δύσκολο στο “χακάρισμα”, καθώς τα ενσύρματα μοντέλα ενέχουν ελαφρώς χαμηλότερους κινδύνους.

-Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του ενσύρματου δικτύου είναι η σταθερότητα, καθώς έχετε πολλές επιλογές για το πού θα το εγκαταστήσετε. 

-Τα σήματα παρεμβολής είναι επίσης κάτι που δεν θα χρειαστεί να λάβετε υπόψη.

-Οι ενσύρματες κάμερες ασφαλείας είναι κατάλληλες για νέα κατασκευαστικά έργα, καθώς η εγκατάσταση μπορεί να περιλαμβάνει δυνατά ηλεκτρικά εργαλεία και πιθανόν άνοιγμα τοίχων για τη διέλευση καλωδίων. 

 

Μειονεκτήματα ενσύρματης κάμερας ασφαλείας

-Εάν η τοποθεσία σας είναι ευάλωτη σε μακροχρόνιες ή συχνές διακοπές ρεύματος, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια κάμερα με εφεδρική μπαταρία. Αυτό θα διασφαλίσει τη λειτουργικότητα έως ότου αποκατασταθεί η τροφοδοσία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν θα έχετε πρόσβαση σε δεδομένα κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας, αλλά με την κατάλληλη εφεδρική μπαταρία και τα κατάλληλα στοιχεία δικτύου, αυτό μπορεί να παρακαμφθεί. Τα δεδομένα μπορούν επίσης να προβληθούν σε μια εναλλακτική συσκευή εάν η κάμερα διαθέτει μονάδα Secure Digital (SD) ή κάρτα μνήμης.

-Σε περίπτωση που νοικιάζετε τον χώρο, πρέπει να συνεννοηθείτε με τη διαχείριση του κτιρίου ή τον ιδιοκτήτη, γιατί ενδεχομένως να μην επιτρέπει παρεμβολές τέτοιου είδους. 

 

Πλεονεκτήματα ασύρματης κάμερας ασφαλείας

 

-Η φορητότητα αυτών των καμερών είναι ιδανική για μικρότερους, προσωρινούς χώρους, όπως ένα διαμέρισμα ή άλλον μισθωμένο χώρο. Αποτελούν επίσης ένα εύκολο πρώτο βήμα, αν θέλετε να προσθέσετε έξυπνα εξαρτήματα ασφάλειας σπιτιού.

-Η απουσία καλωδίων από μια ασύρματη σύνδεση είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

-Μια ασύρματη εγκατάσταση μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους του “έξυπνου σπιτιού” και άλλες προσθήκες, όπως αισθητήρες κίνησης, απομακρυσμένη παρακολούθηση και πολλά άλλα.

-Τόσο οι ενσύρματες όσο και οι ασύρματες λύσεις μπορούν να παρέχουν ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, αλλά το ασύρματο δίκτυο προσφέρει μια ελαφρώς ευκολότερη ρύθμιση σε οποιαδήποτε κινητή συσκευή για ανάλυση βίντεο και παρακολούθηση 24/7. 

-Η μείωση των ψευδών ειδοποιήσεων και η διάκριση μεταξύ ανθρώπων, ζώων και οχημάτων είναι δύο επιπλέον πλεονεκτήματα. 

 

Μειονεκτήματα ασύρματης κάμερας ασφαλείας

-Ενδεχομένως η εγκατάσταση να είναι προβληματική σε περιοχές με χαμηλή συνδεσιμότητα και αναξιόπιστο Wi-Fi. 

-Μια αδύναμη σύνδεση μπορεί να παράγει εικόνες και βίντεο χαμηλής ανάλυσης. 

-Στα μειονεκτήματα μπορεί να προστεθεί και η επιπλέον κρυπτογράφηση ασφαλείας.

Αυτά είναι μερικά από τα υπέρ και τα κατά των ασύρματων και ενσύρματων εγκαταστάσεων. Αν δεν ξέρετε ποιο είναι το ιδανικό δίκτυο για εσάς, εμείς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να το ανακαλύψετε και μαζί να σχεδιάσουμε τη λύση που σας ταιριάζει, στον προϋπολογισμό που σας συμφέρει. Επιπλέον, είμαστε κοντά σας με αξιοπιστία και επαγγελματισμό και μετά την εγκατάσταση για οτιδήποτε χρειαστείτε.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας και ανακαλύψτε τις λύσεις για τις δικές σας ανάγκες!

Back to top