5 Πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Smart Home

5 Πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Smart Home

Με τον όρο «έξυπνο σπίτι» ή «Smart Home», εννοούμε ένα σπίτι με εγκατεστημένο δίκτυο επικοινωνίας που συνδέει διαφορετικές συσκευές και τους επιτρέπει να ελέγχονται, να παρακολουθούνται και να είναι προσβάσιμες από απόσταση, καθιστώντας εφικτή την αυτοματοποίηση όλων των καθημερινών εργασιών. 

​​Οι συσκευές ενός έξυπνου σπιτιού συνδέονται μεταξύ τους και είναι προσβάσιμες μέσω ενός κεντρικού σημείου, που μπορεί να είναι το smartphone, το tablet, ο φορητός υπολογιστής ή ακόμη και η Smart TV. Οι κλειδαριές θυρών, οι τηλεοράσεις, οι θερμοστάτες, οι οικιακές οθόνες, οι κάμερες ασφαλείας, ο συναγερμός, τα φώτα αλλά και συσκευές όπως το ψυγείο ή το πλυντήριο ρούχων και πιάτων μπορούν να ελέγχονται μέσω ενός συστήματος οικιακού αυτοματισμού. 

Αυτή η νέα καινοτομία ήρθε για να μείνει, προσφέροντας τεράστιες ευκολίες και οφέλη σε όσους αποφασίσουν να επενδύσουν σε αυτή.

Εξοικονόμηση ενέργειας & χρημάτων

Ίσως το βασικότερο όφελος ενός έξυπνου σπιτιού είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Με μια ρύθμιση των έξυπνων συσκευών να λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και να κλείνουν αυτόματα μόνες τους, αποφεύγεται η κατανάλωση ενέργειας -ειδικά τις ώρες αιχμής. Τελικό αποτέλεσμα, μειωμένος λογαριασμός ρεύματος στο τέλος του μήνα.

Απόλυτος έλεγχος από απόσταση και ευκολία

Απόλυτος έλεγχος του σπιτιού σας από όπου και αν βρίσκεστε. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανάψετε το κλιματιστικό πριν πάτε στο σπίτι σας και όταν φτάσετε να μπείτε σε ένα δροσερό περιβάλλον. Επίσης, μπορείτε να βάλετε σε λειτουργία τον συναγερμό σας, ακόμα κι αν είστε σε άλλη χώρα, κάτι το οποίο σας παρέχει μεγάλη ευκολία.

Μεγαλύτερη ασφάλεια, λιγότερο άγχος

Ένα σωστά εγκατεστημένο smart home σύστημα ασφαλείας με ανιχνευτές κίνησης, κάμερες παρακολούθησης, έξυπνες κλειδαριές και συναγερμούς, θα σας γλιτώσει από άγχος για την ασφάλεια του σπιτιού σας και της περιουσίας σας. Και αφού όλα μπορούν να ρυθμιστούν γρήγορα και απλά από μακριά, αυτό σας προσφέρει περισσότερη ξεγνοιασιά. 

Προστασία του περιβάλλοντος

Η επένδυση σε ένα έξυπνο σπίτι συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος αφού βελτιώνεται η ενεργειακή απόδοση του σπιτιού ενώ με αυτό τον τρόπο συμμετέχουμε σε έναν βιωσιμότερο κόσμο και σε ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Προσβασιμότητα

Τα έξυπνα σπίτια αποτελούν μια εξαιρετική λύση για άτομα με ειδικές ανάγκες ή ηλικιωμένους, καθώς ενσωματώνουν δυνατότητες προσβασιμότητας, όπως συστήματα φωνητικής εντολής που ενεργοποιούν το κλείδωμα εξωτερικών θυρών, τον έλεγχο του φωτισμού, ή ακόμη και τον χειρισμό ενός υπολογιστή.

Back to top