Ασφάλεια Σπιτιού Το Καλοκαίρι: Διαφυλάξτε ό, τι πολυτιμότερο έχετε από επίδοξους διαρρήκτες

Ασφάλεια Σπιτιού Το Καλοκαίρι: Διαφυλάξτε ό, τι πολυτιμότερο έχετε από επίδοξους διαρρήκτες

Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν και αν έχετε οργανώσει μερικές μέρες χαλάρωσης μακριά από το σπίτι σας, τότε καλό είναι να σκεφτείτε την ασφάλεια του σπιτιού σας για να επιστρέψετε σε αυτό χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

Ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα, όταν λείπουν οι ιδιοκτήτες του για καιρό, γίνεται ένας εύκολος στόχος διάρρηξης. Ο χρόνος που έχουν για να κλέψουν τα πολύτιμα αντικείμενά σας και να προκαλέσουν αναστάτωση στον χώρο σας είναι περισσότερος. Γι’ αυτό καλό είναι να οργανωθείτε σωστά ώστε να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς άγχος.

 

Το καλύτερο είναι ν’ απευθυνθείτε στους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας και εκείνοι να σας προτείνουν λύσεις προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες.

 

Επενδύστε σε ένα καλό σύστημα συναγερμού. Αυτό σίγουρα θα κρατήσει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες μακριά.

Τοποθετήστε ένα σύστημα βιντεοσκόπησης σε εξωτερικό και εσωτερικό χώρο. Κανείς δεν θέλει να πιαστεί στα πράσα. 

Φωτίστε τον χώρο σας με την τοποθέτηση ανιχνευτών κίνησης. Οι διαρρήκτες αγαπούν το σκοτάδι και απομακρύνονται όταν υπάρχει φωτισμός.

Τοποθετήστε ένα χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού. Κανείς δεν θέλει να μπει σε ένα σπίτι που έχει μέσα φως και άρα έχει και κόσμο.


Κλείστε καλά πόρτες και παράθυρα.
Ακόμα κι αν είστε ψηλά σε όροφο, αυτό δεν αποτρέπει τους διαρρήκτες να εισέλθουν στον χώρο σας.

Μην αφήνετε αντικείμενα αξίας στο σπίτι. Αν όμως δεν μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας, βρείτε σημεία που θα δυσκολέψουν τους επίδοξους ληστές.

Μην αφήνετε κλειδιά εκτός σπιτιού, κάτω από γλάστρες ή περβάζια. Είναι προτιμότερο να τα δώσετε σε κάποιον συγγενή ή έμπιστο γείτονα, για ώρα ανάγκης.

Ζητήστε από κάποιον δικό σας να συλλέγει την αλληλογραφία σας. Ένα γεμάτο γραμματοκιβώτιο φωνάζει ότι λείπετε από το σπίτι. 

Μην ανακοινώνετε στα κοινωνικά δίκτυα ότι φεύγετε για διακοπές. Είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για κάποιον που θέλει να εισβάλλει στον χώρος σας με την άνεσή του.

Ζητήστε από κάποιον οικείο σας να ελέγχει τακτικά το εξωτερικό του σπιτιού. Για να βεβαιωθεί ότι όλα είναι καλά. 

 

Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας και η παραβίασή του μόνο άγχος και στεναχώρια θα μας προκαλέσει. Η TexDesigns μπορεί να σας βοηθήσει να ασφαλίσετε το σπίτι σας και να απολαύσετε χωρίς έγνοιες τις διακοπές σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Back to top